Endelig litt egostrikk, og ny genser ferdig! Ingenting er så deilig som å fullføre et vellykket strikkeprosjekt! Ny Ester-genser klar til bruk, den kommer til å bli fin utover høsten og vinteren. Nå gleder jeg meg til å ta den ordentlig i bruk!
Min Ester-genser fra Skappelsrikk, strikket i Drops Air. DIY: Estergenser fra Skappel #helenemoo
Denne genseren har jeg holdt på med en god stund, og den har vært mye jobb! Men jeg har også nytt prosessen med deilig fluffy garn, og med mye mønster som skulle strikkes var den i alle fall ikke kjedelig! For en nydelig genser fra Helene Moo og Skappelstrikk!
Min genser er strikket i Drops Air. Normalt er jeg ikke så glad i å bytte ut originalgarnet i en oppskrift, men denne gangen gjorde jeg det av to hensyn. 1) Jeg er nokså liten og må som oftest velge str XS. Denne oppskriften går kun ned til str S og modellen er i utgangspunktet løs. Dermed ville jeg gjerne strikke i et garn som var litt tynnere enn originalgarnet for å få justert størrelsen ned et hakk. 2) Jeg har flere tjukke varme ullgensere, så denne gangen ønsket jeg meg en som var lett og fin og som ikke var altfor varm.
Det må sies at i starten var det mye fustrasjon, da jeg strevde med å få maskeantall og mønster til å stemme. Det viste seg at det var flere feil i oppskriften, noe som produsenten har fått en del kritikk for. Jeg endte opp med å strikke starten 3 ganger før det ble riktig. Da jeg først fant ut hvor feilene lå var det ikke noe stort problem å justere maskeantall og mønster riktig. Se forklaring nedenfor (merk at forklaringen gjelder for genser strikket i størrelse S):
DIY: Estergenser fra Skappel #helenemoo
Oppskriften for str S oppgir at man skal starte å strikke bolen med 214 masker. Jeg justerte til 208 masker for å få mønsterrapport A til å stemme. Videre skulle mønster B, D og C strikkes. Mønster B og D er 8 masker hver, og skal repeteres to ganger hver på runden, samtidig som at mønster C på 48 masker skal gjentas i mellom, og tilpasses sånn at det sentreres. Med 208 masker skal også mønster C passer fint i forhold til oppskriften, og man kan startes i fra maske nr 25 som angitt for str S.
Ermene ble også umake i forhold til maskeantall. Her behøver man ikke tenke på hvordan mønsteret faller inn i mønsteret på bolen, da raglanfellingen lager en fin overgang. Det som er viktig er at mønster C blir sentrert sånn at midten på mønsteret treffer midt på armen. Oppgitt maskeantall for armen er 52 masker. Dette antallet skal holdes på både for ribb og selve ermet. Jeg justerte det ned til 48 masker for å få det til å stemme med mønster C. I tillegg laget jeg ribben litt strammere enn anvist, så det vil si at jeg la opp 38 masker. Med disse strikket jeg ribb før jeg økte 10 masker før mønsteret. Dette gjorde jeg kun for egen preferanse, da jeg ikke liker når ermeribben blir veldig vid. Mønster c startet jeg på maske 1, i stedet for maske 45 som anvist i oppskriften. Videre fulgte jeg anvisningene i oppskriften, og felte til raglan. Jeg fortsatte fellingene til jeg syntes det passet å avslutte i forhold til raglansømmene. Deretter strikket jeg halsfelling som anvist, plukket så opp masker og strikket halsribb.
Denne genseren kommer til å få bli ed på lufteturer med Mioen min, til havs og til fjells! DIY: Estergenser fra Skappel #helenemoo
Jeg synes resultatet ble riktig fint! Genseren ble lett, luftig og myk, og størrelsen ble slett ikke værst! Jeg var litt bekymret da jeg prøvde den på med en gang den var ferdig, og den krøp litt opp på ermene. Men som alltid hjalp det å få vridd den opp i kaldt vann og la den tørke. Maskene la seg mye penere, og genseren satt som et skudd!
Jeg anbefaler gjerne å strikke denne genseren, men ikke dersom du er nybegynner. Den inneholder vide sprang i mønsteret, så man må strikke jevnt for å få den til pent. Man må også ta hensyn til maskeantall som ikke nødvendigvis stemmer. Men, resultatet er veldig vakkert synes jeg og absolutt verdt bryet!
DIY: Estergenser fra Skappel #helenemoo
Legg til kommentar
Kommentarer